Növelik az elektromos autók hatótávolságát

Az Axion, egy angliai gyártó, sikeresen kifejlesztett egy új akkumulátort, mely 35 %-kal megnövelheti az elektromos autók egy töltéssel megtehető távolságát.

Ez éppen elég arra, hogy a Chevy Voltunk 60 km helyett majdnem 100 kilométert tudjon megtenni egy feltöltéssel. Általában akiknek elektromos autójuk van, és nem a városközpontban laknak, problémát okoz a kis hatótávolság. Ennek az akkumulátornak hála, akik mondjuk 30 kilométerrel messzebb laknak a várostól, már úgy ülhetnek az autóba, hogy nem kell azon aggódni, hogy elérik-e a kívánt uticélt az akkumulátor lemerülése nélkül. Ennek hála az elektromos autók lehet, hogy vonzóbbá válnak a vidéken élőknek is. Az új Axion akkumulátor nikkel-kobalt-mangánt (NKM) használ, mely 50 %-kal kevesebb helyet igényel, és 30 %-kal könnyebb a lítium-ion alapú társainál. Ez azt jelenti, hogy jobb lesz az autók súlyelosztása, és még erősebbek lesznek. Ezek segíthetnek az elektromos autókat eljuttatni a mainstream közönséghez.

Ajánlott tartalom

A DFDS ismét 100 elektromos teherautót rendelt a Volvo Trucks-tól

A Volvo Trucks 100 elektromos teherautóra kapott megrendelést a DFDS dán logisztikai vállalattól. Ezzel a legutóbbi megrendeléssel a DFDS csaknem kétszeresére növelte Volvo elektromos kamionokból álló flottáját, összesen 225 teherautóra, amely a legnagyobb elektromos nehézgépjármű-flotta Európában.