Növekvő érdeklődés a megújuló energiák iránt

Sikerrel zárta kapuit Magyarország energetikai szakkiállítása.

A RENEXPO® Central Europe nemzetközi kiállítás és konferencia a megújuló energiáról és energiahatékonyságról 2011. május 5-7. között 5. alkalommal várta az érdeklődőket a Hungexpo Vásárközpont F Pavilonjában.  A magas színvonalú kiállítás és szakmai konferenciák keretében a piaci szereplők, gyártók, tervezők, kutatók és szolgáltatók mutatták be jövőbemutató, innovatív technológiáikat, újdonságaikat. Az ötödik alkalommal megrendezett RENEXPO® kiállításon 11 ország 135 kiállítója mutatta be termékeit és szolgáltatásait a 3490 látogató előtt, mely 2010-hez képest a kiállítói számban 30, a látogatói számban pedig 14 százalékos növekedést jelent. A kiállítással párhuzamosan többek között biogáz, energiahatékonyság, geotermia és napenergia témakörökben szakmai szövetségek közreműködésével szervezett konferenciákra 680 hallgató érkezett Európa számos országából.
A kiállítás kiemelt témakörei 2011-ben a fenntartható és decentrális energiatermelés, energiaellátás és  energiatárolás, valamint az intelligens és energiahatékony energiaelosztás voltak. A kiállító cégekkel többek között a Bioenergia Világban, a Solar Parkban és a Geotermia Szigeten találkozhattak az érdeklődők.

 

A kiállítás és egyes szakmai konferenciák megnyitóján Olajos Péter helyettes államtitkár a rendezvény fővédnöke kifejtette, hogy az önkormányzatoknak mielőbb érdemes elkészíteniük egyéni stratégiáikat, cselekvési terveiket, hiszen a beruházások és fejlesztések mindig egy adott településhez kapcsolódóan valósulnak meg. Felhívta a beruházók, piaci szereplők, önkormányzatok és a finanszírozást biztosítani képes pénzintézetek figyelmét arra, hogy keressék meg a találkozási pontokat, működjenek együtt, hozzanak létre olyan városi koncepciókat, amelyek a városnak új fejlesztési lehetőségeket, a vállalkozóknak piacot, a vidéknek és a hazai iparnak fejlődést, a lakosságnak pedig munkahelyeket biztosítanak, megteremtve ezzel egy alacsony karbon kibocsátású zöldgazdaság alapjait.
Az EU elnökségi rendezvénynek számító RENEXPO® kiemelkedő eseménye volt a 2. alkalommal megrendezésre került Renewable Heating and Cooling Technology Platform éves konferenciája, melynek keretében az európai szakmai szövetségek (AEBIOM, EGEC, ESTIF, EUREC) meghatározták a 2050-ig szóló megújuló energiával kapcsolatos célokat.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.