A gyakran egyszerűen csak négy keréken guruló számítógépekként emlegetett Teslák számos olyan újdonságot hoztak, amelyek azóta is egyedieknek számítanak az autóiparban

Nincs több ingyen internet a Teslákban

A gyakran egyszerűen csak négy keréken guruló számítógépekként emlegetett Teslák számos olyan újdonságot hoztak, amelyek azóta is egyedieknek számítanak az autóiparban

A valahol a német autógyártók és az amerikai techcégek közé sorolható Tesla több olyan szórakoztató funkciót, vagy éppen hasznos újítást hozott be az autóiban, amelyek folyamatos internetcsatlakozást igényelnek, írta a teslasok.hu. Az ilyen extrák száma folyamatosan nő, ahogyan a Tesla globális flottája is egyre nagyobb iramban bővül. Eközben pedig akármennyire is meglepő, a Tesla autóiban még mindig teljesen ingyen internetezhetünk. Persze a gyártó korábban már jelezte, hogy ez így nem működhet örökké, és hogy érkezni fog egy előfizetői rendszer, amelyen keresztül beárazzák az autók internetcsatlakozását. A tervek szerint két opció közül választhatnak majd a tulajok. A kényelmes, Premium Connectivity-vel minden funkció az autó saját internetkapcsolatán keresztül lesz elérhető, egy bizonyos havi összeg kifizetése ellenében, míg a Standard csomaggal a funkciók többsége szintén elérhető lesz, de csak akkor, amikor az autó csatlakozik egy Wi-Fi hotspothoz. Úgy tűnik, hogy eddig kellett várnunk, hogy a Tesla megtegye a lépést, hiszen a gyártó mostanra beárazta a prémium csatlakozást. A tervek szerint az internetelőfizetés havi 10 dollárba, azaz körülbelül 3000 forintba kerül majd, és engedélyez minden olyan internetes extrát, amit eddig is használhattunk a Teslákban. A csillaggal jelölt funkció a Standard csomaggal rendelkezők számára is elérhetők lesznek Wi-Fi hotspoton, vagy Bluetooth-on keresztül. Mind az alapcsomag, mind pedig a prémium előfizetői továbbra is használhatják majd a Tesla beépített navigációs rendszerét, a forgalom alapú útvonaltervezzésel és a Superchargerek terheltségének élő követésével, ám csak a prémium csomaggal lesz lehetőség a műholdnézet használatára, illetve a forgalom ellenőrzésére. A zenehallgatással kapcsolatban a streaming-szolgáltatások szintén csak a prémium előfizetők kiváltsága lesz, míg az alapcsomagot használók továbbra is játszhatnak zenét FM-rádión vagy Bluetooth-on keresztül, illetve pendrive-ról. A Netflix és a YouTube elérhető lesz mindkét csomaggal, ám a Standard esetében csak Wi-Fi-n keresztül nézhetünk videókat, míg a Premiummal szinte bárhol elindul a lejátszás, ahol talál térerőt az autó.
Az Autopilot működését nem befolyásolja majd a csomagok közti különbség, ám fontos megemlíteni, hogy ehhez minden esetben a legfrissebb szoftverre lesz szükség. A Standard csomaggal a frissítések többségét csak az otthoni hálózatunkra csatlakozva leszünk majd képesek letölteni, ám a Tesla ígéri, hogy a kiemelt fontosságú biztonsági frissítések továbbra is elérhetők lesznek bárhol, bármikor a Standard csomaggal rendelkezők számára is. A Tesla mindenek előtt értesíteni fogja a tulajdonosokat arról, hogy megérkeztek az internetes csomagok. A 2018 július elseje előtt vásárolt autók esetében marad az életre szóló ingyenes prémium szolgáltatás, míg az ez után vásárolt, prémiumbeltérrel felszerelt Model S-ek, X-ek és Model 3-asok egyéves ingyenes próbaidőszakot kapnak a leszállítástól számítva. A még idén leszállított Model 3 Standard Range és Standard Range Plus tulajdonosok továbbá egyhónapos ingyenes próbaidőszakra jogosulnak.
A Premium Connectivity csomagra a Tesla.com-on keresztül, a saját Tesla-fiókunkban lesz lehetőségünk előfizetni az autónkhoz. Ugyanitt értesülhetünk majd az árakról, próbaidőszakokról és a megvásárolt csomagok lejártáról. Az előfizetést természetesen bármikor lehetőségünk lesz lemondani, amit szintén a saját Tesla-fiókunkban tehetünk majd meg.

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.