Nemzetközi Szélnap

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon hazai szélerőműveknél, szélparkokban 2010. június 11.-15. között a Nemzetközi Szélnap.

A szélenergia hasznosításának népszerűsítését célul tűző rendezvénysorozat keretében világszerte több mint 100 helyszínen a látogatók személyesen gyűjthetnek tapasztalatot a szélben rejlő energiakincs hasznosításának módjáról, lehetőségeiről, a gyerekek játékosan ismerkedhetnek meg közelről az egyik legtisztább energiatermelési móddal. Ezen a napon nyílt napot tartanak az európai szélerőmű-, szárnylapát-gyártó vállalatok, illetve ingyenesen látogathatók a szélparkok. 2008-ban Európában közel 90 000 érdeklődőt fogadtak a szélnap keretében. A korábbi években csak Európában tartott rendezvény 2009-től nemzetközivé vált. A dinamikusan fejlődő USA, Kína mellett Ausztráliában és Kanadában is tartanak hasonló rendezvényeket Június 15. környékén.

A Global Wind Day nemzetközi koordinátora az Európai Szélenergia Társaság, a Global WInd Energy Council, magyarországi szervezője a Magyar Szélenergia Társaság.

A nemzetközi szélnap célja, hogy:

*
népszerűsítsék a szélenergia hasznosítást a világban, amely bárhol elérhető energiaforrás,
*
tájékoztatást adjon arról, miért a szélenergia az egyik kulcs az éghajlati és energiakrízis megoldásában,
* ösztönözze az állampolgárokat, hogy zöld energiát használjanak háztartásukban.

A szélnap rendezvénysorozat magyarországi szervezői 2010. Június 11-15 között 9 helyszínen várják a szélenergia iránt érdeklődőket, látogatókat: Budapesten, Bükkaranyoson, Erken, Kulcson, Vépen, Levélen, Szápáron, Ácson és Nyíregyházán.
Bővebben: www.mszet.hu

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.