Az olcsó és kis méretű napelemes rendszerek sokáig nem voltak engedélyezve az európai uniós tagállamban, de megváltozott a helyzet.

Németországban engedélyezték a teraszokon elhelyezhető napelemes rendszereket

Az olcsó és kis méretű napelemes rendszerek sokáig nem voltak engedélyezve az európai uniós tagállamban, de megváltozott a helyzet.

Számos olyan napelemes berendezés létezik, amelyek könnyen kiépíthetők és leszerelhetők. Ezek a megoldások a méretükből adódóan a balkonokra vagy a teraszokra is telepíthetők és ideálisak a bérlők számára, hiszen azokat a költözés esetén magukkal vihetik. Marcus Vietzke, a Német Napenergia Társaság (DGS) munkatársa elmondta, hogy a napelemes modulban egyenárammá alakítják át a napenergiát, majd az egyenáramból váltóáram lesz. Egy tipikus kis méretű napelemes rendszer általában két modulból áll. A legkisebb termékek teljesítménye körülbelül 150 watt, a legnagyobbaké 600 watt. Az utóbbi segítségével Dél-Németországban akár évente 660 kilowattórát is lehet termelni, ez egy német átlagos háztartás éves áramfogyasztásának a 20 százalékát teszi ki, írja a badische-zeitung.de.

Így komoly megtakarítások érhetők el. Michael Friedrich, a Greenpeace Energy szóvivője hozzátette, hogy már egy déli balkonokon elhelyezett 150 wattos modell is 5 százalékos megtakarítást eredményezhet. Vietzke kiemelte, hogy 270 wattos berendezés kiegészítőkkel és szállítással együtt 470 euróért vásárolható meg, s a segítségével éves szinten 87 euró takarítható meg. Így a teljes megtérülési idő kicsivel több mint 5 év. Amennyiben az eszköz 25 esztendeig működik, akkor 2326 euró nyereséget termelhet.

Ajánlott tartalom

Mutatjuk a gazdaságos napelemes rendszert, 500 ezerért árulják!

A Zendure 500 ezer forintért árulja a napelemes rendszerét, amely az erkélyre telepíthető.