Nemcsak szép, okos is: itt az új programozható vízmelegítő

Nincs jobb egy fárasztó munkanap után, mint beállni a zuhany alá, és felfrissülve folytatni a napot.

Míg a hagyományos villanybojlerek esetében néha sokat kell várni, hogy a víz felmelegedjen, léteznek ún. „okos” rendszerek, amelyek azonnal képesek meleg vizet szolgáltatni és alkalmazkodnak a felhasználói szokásainkhoz.  Amikor vízmelegítőt vásárolunk, általában a háztartásban élők létszámát, a melegvíz-igényünket és a készülék teljesítményét vesszük figyelembe. Az esztétika és a programozhatóság általában nem szerepel az igények listáján, pedig ezek az opciók ma már egyáltalán nem számítanak luxusnak. Az Ariston legújabb termékcsaládja, a Velis az elektromos vízmelegítők új generációját jelenti. Az 50, 80 és 100 literes készülékek tervezésénél sikerült megtalálni a dizájn és az energiahatékonyság közötti egyensúlyt, így nemcsak a kapacitást és a melegítési ciklusokat, hanem a berendezés színét is megválaszthatjuk. Az Ariston új vízmelegítő-családjához a Velis és a Velis Premium készülékek tartoznak, ez utóbbiak néhány plusz funkcióval is rendelkeznek.

 
Dupla tároló, nagyobb hatékonyság
A Velis termékcsalád minden tagja két, termikusan külön tartállyal készül, amelyek egymástól függetlenül vezérelhetők. Ez a dupla tárolós megoldás lehetővé teszi a hideg és a meleg víz jobb keverését. Egy csapolással több meleg vizet lehet kivenni a vízmelegítőből a hagyományos, ugyanolyan űrtartalmú készülékhez képest, mivel a készülék nem a teljes tároló vizét hűti vissza a zuhanyozás után, hanem csak az egyik osztott tartályét. Ennek köszönhetően egy 50 literes bojlert akár ugyanúgy lehet használni, mint egy 80 literest (felhasználási szokástól függő adat). A Velis vízmelegítők mindegyik tárolója saját magnéziumanóddal és fűtőszállal rendelkezik – amelyikből nyerjük a vizet,1,5 kW-os, amelyikbe pedig a hálózati víz érkezik, 1,0 kW-os teljesítménnyel működik. (A magnéziumanód a vízkő ellen védi a tárolót.)

 
A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Döntöttek Brüsszelben: kötelezővé válik a napelemek telepítése

Az Európai Parlament jóváhagyta az uniós napenergia-szabványt, amely előírja a napelemek telepítését az EU épületeire, az energiafogyasztás és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése érdekében.