Akármennyire is igyekeztek elkerülni, a Teslának végül mégis be kell zárnia a fremonti autógyárát a koronavírus terjedésének hatására kialakult vészhelyzet miatt.

Nem áll meg az élet a Teslánál a koronavírus alatt sem

Akármennyire is igyekeztek elkerülni, a Teslának végül mégis be kell zárnia a fremonti autógyárát a koronavírus terjedésének hatására kialakult vészhelyzet miatt.

Az amerikai villanyautó-gyártó termelésének központjának számító gyár leállása miatt Elon Musk komoly kiesésre számíthat a mostani negyedévben, de azért abban bízhatunk, hogy a kényszerpihenő miatt nem áll meg az élet a Teslánál, írta a teslasok.hu. Úgy tűnik, hogy a gyártónál már ki is találták, hogy min tevékenykednek majd fremontban addig, amíg újra be nem indíthatják a gyártósorokat. Az Electrek amerikai szaklap információi szerint ugyanis így, hogy leállítják az autógyártást, a Teslának lesz lehetősége komolyabb változtatásokat és bővítéseket megvalósítania a fremonti üzemben. A Teslának ugyanis nem kell teljesen bezárnia a gyárat, hanem továbbra is folytathat bizonyos tevékenységeket fremontban, de a gyártást kifejezetten le kell állítaniuk, és megszabják, hogy hány embert hívhatnak be munkára.

A hírek alapján a Tesla már a most kialakult helyzet előtt is elkezdte megszervezni a gyár bővítését, ám a kényszerpihenő miatt most adódik rá alkalmuk, hogy olyan időszakban építkezzenek, amikor ez egyáltalán nem zavarhat be a termelésbe. Az Electrek forrásai szerint a Tesla főként a Model Y gyártásának felpörgetéséhez tervez egy új részleget kialakítani, miközben az sem kizárt, hogy a Model 3, illetve a Model S és X sorain is eszközölnek néhány új megoldást, amelyekkel finomhangolhatják a gyártást. Eközben a nevadai Gigafactory továbbra is gond nélkül üzemel, de mivel ez a gyár főként a leálló fremonti üzemet látja el akkumulátorokkal és hajtásláncokkal, így ott is visszább kell venniük a termelést. A hírek alapján a Tesla itt is be szeretne fejezni néhány fejlesztést, amíg nem kell újra az eddig megszokott ütemre visszaállítani a gyártást.

 

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.