Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Klímaváltozás / Négy évvel a Katrina után

Négy évvel a Katrina után

A Katrina hurrikán a földdel tette egyenlővé New Orleans városát, ennek augusztus 29-én lesz négy éve.

A pusztítás óta több zöld újraépítési kísérlet is megkezdődött, ezeket foglalják össze egy hamarosan megjelenő tanulmányban.
A tanulmányt a Sierra Club jegyzi, melynek vezetője elmondta, hogy az ötletet két egyetemista adta, amikor segítséget kértek tőle két zöld projektjük kidolgozásához. Darryl Malek-Wiley nem is tudta, hogy a klub projektjein kívül milyen tervek valósulnak meg a városban, így elkezdte a zöld újraépítési programok összeírását és összekapcsolását.

A jelentés kulcsfontosságú pontjai: a jelenlévő zöld építkezéssel foglalkozó ügynökségek összegyűjtése, katalógus a folyamatban lévő és korábbi zöld ingatlanprojektekről, az érintett üzletek és szervezetek kapacitása és igénye, a jelenlegi helyzet értékelése a zöld épületek szempontjából valamint egy közös adatbázis a helyi zöld épületekről és szolgáltatókról.

A legfőbb cél a különböző zöld építkezések és tervek egyesítése egy központi helyen, esetleg egy nemzeti zöld újraépítési modell megalkotásával egyetemben. Továbbá egy városi alap létrehozása a legjobb gyakorlati megvalósítások kidolgozására, figyelembe véve a már meglévő szokásokat illetve a város kapcsolati rendszerét.
Az adatbázishoz számos, a városban zöld tevékenységet folytató építész, építkezési vállalat és nonprofit szervezet adott anyagokat, legtöbbjük a novemberben esedékes konferencián is részt vesz, ahol hivatalos bemutatják a jelentést.

Darryl Malek-Wiley elmondta, hogy nem volt sok bonyodalom a konferencia és a jelentés elkészítésével, mivel mindenki szívesen segített, hiszen majd’ mindenki érintett a tragédiában, így legtöbbjük ezt személyes feladatnak tekintette.

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat éjjel 2 órakor 3 órára kell állítani. Az óraátállítás miatt változik egyes tömegközlekedési járatok menetrendje.