Napi melegrekordok dőltek meg

Szerdára virradóra több helyen is megdőlt az eddigi legmagasabb napi minimumhőmérsékleti rekord. A legmagasabb értéket hajnalban a Kab-hegyen mérték, ahol csak 24,2 Celsius-fokra csökkent a hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Azt írták, nemcsak napközben, hanem éjszaka is egyre melegebb a levegő. Mérőállomásaikon 1901 óta nem regisztrálták ilyen magas hőmérsékleti minimumot június 19-én. A tavalyi év hasonló időszaka is igen meleg volt, ekkor a hajnali órákra Szeged belvárosában 22,2 fokig csökkent a hőmérséklet – tették hozzá. Most viszont több helyen is melegebb volt ennél: Sátoraljaújhelyen 22,6, Pécs-Árpádtetőn 22,9, Szeged belterületén 23,3 fokot mértek, de a legmagasabb értéket a Kab-hegyen regisztrálták, ott 24,2 fok volt a hőmérsékleti minimum, így mostantól ezen a napon ez tekinthető az új országos rekordnak – írta a meteorológiai szolgálat. Az előrejelzés szerint szerdán a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között alakul, késő este 23-30 fok várható.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.