Napfogyatkozás közvetítése napelemekkel

Hogyan ismertessük meg megújuló technológiánk hatékonyságát a lehető legtöbb emberrel, megszólítva azokat is, akik egyáltalán nem értenek a témához?

Egyszerű: egy streaming (folytonosító) eseményt kell rendezni egy ritka természeti jelenséghez tiszta energiák segítségével. Ezt találta ki a japán Panasonic cég, amely élő közvetítést szervez május 21-re a Fudzsijamáról az aznapra várható napfogyatkozásról. (Aiolus News) A Pananosic ezt az alkalmat ragadja meg, hogy reklámozza napelemeit, valamint újratölthető elemekkel ellátott hordozható központjaikat, amelyek a streaminghez szükséges villamos energiát szolgáltatják. A közvetítéshez használt valamennyi videókamerát, számítógépet és más eszközöket napenergia táplálja, amelyet a modulok gyűjtenek össze a megelőző napokban és amelyet az elemek tárolnak. Az eseményhez külön csapatot hoztak létre hegyi vezetőkkel – a Fudzsijamát még mindig hó és jég fedi – mérnökökkel és a közönségből választottakkal. Aki pedig nincs a szerencsés kevesek között és nem élvezheti a látványt, azok számára a Panasonic egy weboldalt hozott létre a projekt hirdetésére, és egy csatornát a YouTube-on, a jelenség élőben való nyomon követésére.

Ajánlott tartalom

Az elmúlt időszakban az atomenergia folyamatos fejlődésen esett át

Nemzetközi előrejelzések is azt mutatják, hogy az atomenergetika reneszánsza következik, és ebben a folyamatban a Roszatom fontos szerepet vállal, technológiájával biztosítja a bővülés feltételeit - mondta Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának első helyettese, nemzetközi üzletfejlesztési igazgató kedden Szocsiban, az Atomexpo záró sajtótájékoztatóján.