Napenergiát hasznosító mozgásérzékelő lámpa

Egy fényforrás, mely hónapokig világít egyszeri felöltéssel? Lehetséges! A Felmark terveződuója által megálmodott lámpa minden képzeletet felülmúl.

Az Ellum Solar elnevezésű fényforrás egy intelligens, napenergiával működő LED-lámpa. Mozgás-szenzorokkal van felszerelve, ennek köszönhetően a lámpa képes érzékelni bárki jelenlétét, és fényt biztosítani a sötétben. Ez a szenzor akár 4,5 méter távolságban is érzékeli a mozgást. Kitűnő megoldás lehet minden háztartásban, hiszen segíti a biztonságos tájékozódást.

Az Ellum különlegessége, hogy mindössze egyetlen nap töltéssel akár 6 hónapig is üzemel! Az eszköz a napenergiát elraktározza, s amikor szükség van rá és mozgást érzékel, akkor világít. Egyébként különféle módokon tudjuk még üzemeltetni: sötétben csak akkor világít, ha a közelben mozgást érzékel; magától világít, de a fényerőt mi állítjuk be; csak akkor kapcsol be a fény, hogyha megérintjük a készüléket.

Egy apró töltöttségjelző lámpa jelzi, hogy mennyi energia van még az Ellumban. Nagy előnye, hogy bármikor bárhová magunkkal vihetjük, hiszen nem helyhez kötött, nincsenek felesleges kábelek, melyek megnehezítenék a fényforrás elhelyezését.

-

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.