Napelempark épül Kiskunfélegyházán

Napelemparkot épít Kiskunfélegyházán az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft. A társaság a 0,5 MW-os teljesítőképességű napelemparkot egy közel 15 ezer négyzetméteres nagyságú önkormányzati földterületen valósítja meg.

A Bankfalu mellett, a Délibáb utca mögötti területet jelölték ki erre a célra – tájékoztatta lapunkat Alács Miklós, az önkormányzat vagyongazdálkodási osztályának vezetője. Elmondta, a beruházás elindítása előtt a képviselő-testületnek módosítania kell a településszerkezeti tervet és a helyi építési szabályzatot, mivel ezeket a projektterületeket „Különleges beépítésre nem szánt a kutatás-fejlesztés, a megújuló energiaforrások hasznosításának céljára szolgáló terület” kategóriába kell besorolni. Azt is megtudtuk, hogy a napelempark a munkák befejezése után nem a helyi energiafogyasztást szolgálja ki, hanem a megújuló energiaforrás igénybevételével az MVM Zrt. hálózatába visszatáplálással része lesz az ország több pontjában egyszerre kialakítandó erőmű hálózatnak, írja a baon.hu.

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki napelemes állami támogatásra pályázna idén

A kormány tervei szerint még az idén pályázatot hirdet azoknak, akik korábban háztartási méretű napelemes kiserőművet telepítettek és most szeretnének energiatárolót is feltenni.