Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Napelemmel borították be ezt az elektromos autót
Tudj meg többet: Elektromos autó

Napelemmel borították be ezt az elektromos autót

Az új modell hamarosan sorozatgyártásba kerülhet.

A Sono Motors nevű müncheni startup által megálmodott Sion elektromos gépkocsi különlegessége, hogy a karosszériáját napelemekkel fedték le. A cég 2017-ben azt ígérte, hogy a jármű két éven belül jelenhet meg a piacon és ezt az ígéretet sikerül is tartani. A sorozatgyártású modell dizájnját most mutatta be a vállalat. A kifejlesztett technológiának köszönhetően a beépített napelemek teljesen beleolvadnak az autó felületébe és annyi energiát termelnek, hogy azzal naponta akár 34 kilométer távolság megtétele is lehetővé válik. Mathieu Baudrit, a Sono Motors napelem-integrációért felelős kutatási-fejlesztési vezetője kijelentette, hogy az első prototípusok bemutatása óta folyamatosan továbbfejlesztették az alkalmazott napelem-technológiát. Ennek köszönhetően a sorozatgyártású modellekbe már teljes mértékben integrált modulok kerülnek, amelyek tartós polimerbe lesznek beágyazva és az optimalizált színadaptáció miatt a dizájnba is illeszkedni fognak. A 2017 óta elvégzett fejlesztések miatt a Sion nagyobb, hosszabb és szélesebb lett. Nőtt a belső tér is és a szakemberek egy további hátsó ablakot is elhelyeztek. Emellett a gépkocsi hátulja az újszerű LED-lámpák alkalmazása miatt 3D-hatásúvá vált.

A sorozatgyártású járművek egy új funkciót is kapnak, amely lehetővé teszi akár a rendelkezésre álló energia megosztását. Eddig 9500 kifizetett előrendelés érkezett a Sionra. A végleges változat ára 25 500 euró lesz.

Ajánlott tartalom

Lehet-e egy repülőgép tisztán elektromos meghajtású?

A légi forgalom a közlekedési szektor legnagyobb szén-dioxid-kibocsátójának címére tör. Vajon képes egy kis kanadai légitársaság bebizonyítani az egész iparnak, hogy léteznek környezetkímélőbb módszerek is?