Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Napelemes, katolikus templom épül Pusztaszeren
Tudj meg többet: Napenergia

Napelemes, katolikus templom épül Pusztaszeren

Katolikus templom épül Pusztaszeren, az első kapavágásokat Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök, Farkas Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Máté Gábor független polgármester és Antal Imre plébános hétfőn végezte el.

Máté Gábor felidézte, a falut nyolcvan éve alapították, és egykor a templom helyét is kijelölték, ám az építés elmaradt. 2012-ben indítottak először lovas zarándoklatot Pálosszentkútra a templomépítés érdekében, tavaly pedig az alapkövet is elhelyezték. A templom az önkormányzat által adományozott telken, a Szeged-Csanádi Egyházmegye szervezésében, a kormány anyagi támogatásával épül fel – közölte a polgármester. Kiss-Rigó László püspök hangsúlyozta, a közösség a szívén viseli a templomépítés ügyét. Farkas Sándor (Fidesz) országgyűlési képviselő – aki maga is részese volt a zarándoklatoknak – elmondta, a templom a települést, az egész országot összetartó keresztény közösség találkozásának helyszíne.

A képviselő úgy fogalmazott, kevésszer adatik meg egy ember életében, hogy egy közösség összefogásával részt vehessen egy templom építésében. Germán Géza, az egyházmegye főépítésze közölte, a 64 ülőhelyes templom december 16-ára, nettó 122 millió forintból épül meg. A templomhajóhoz egy húsz férőhelyes hittanterem és egy sekrestye kapcsolódik, kialakítanak egy karzatot is, amelyről fel lehet menni majd a 20 méter magas toronyba. A 10 méter magas gerincű épület tetején napelemeket helyeznek el, amelyek biztosítják majd az infrafűtéshez és a térvilágításhoz szükséges energiát. Csongrád megyében Pusztaszeren kívül hamarosan Derekegyházon kezdődik katolikus templom építése.

Ajánlott tartalom

Ekkora napelemes rendszerrel nem lesz több villanyszámla

Mindenkit az foglalkoztat, hogy mekkora napelemes rendszerrel lehet végleg lenullázni a villanyszámlát.