Napelemes cserép a feltaláló szemével

A Géniusz Európa nagydíjjal jutalmazott termék szabadalmát és a gyártási technológiát a feltaláló 180 országban védette le.

Az energiatermelésre szolgáló cserép hazai forgalmazása után Ausztráliában és az Egyesült Államokban is gyártják majd a terméket, amely a feltaláló szerint öt éven belül piacvezetővé válik az építőiparban. Néhány napja hírportálunkon is megjelent a hír, hogy néhány héten belül indul a gyártása a napelemes tetőcserépnek. Tóth Miklós elárulta hírportálunknak, hogy áprilisban már reményei szerint kapható is lesz a termék.

A napelemes rendszereket sokszor éri az a kritika, hogy a legyártásuk sokkal környezetszennyezőbb, mint a hagyományos energiaforrások, és nem egyenlíti ki az így megspórolt energia. Egy korábbi cikkben azt írták, hogy a gyártásnál felhasznált alapanyagok újrahasznosíthatóak, ez hogyan valósul meg pontosan?

A mi termékünk részben újrahasznosított, részben új gyártású alapanyagokból készülnek, a gyártáskor részben alternatív energiát használunk, napelemes tetőcserepet és szélgenerátort.

Az anyagok újrahasznosíthatósága mellett milyen egyéb környezetvédelmi szempontokat vesznek figyelembe a gyártás során?

Minimálisra, közel nullára csökkentjük a keletkező hulladékot, melléktermék nem képződik, a gyártáshoz szükséges hő- és elektromos energiát a lehető legnagyobb mennyiségben saját magunknak állítjuk elő.

napelemes cserép

Tartósan napsütés-mentes időben mennyi ideig bírja az akkumulátor?

A termékünk napsütés mentes időszakban is termel elektromos energiát, kevesebbet, mint teljes napfényben, de még így is képes feltölteni az akkumulátorokat, mellyel 12 órán keresztül tudunk elektromos energiát leadni. Ez arra az esetre vonatkozik, ha sziget üzemű rendszerről beszélünk. Sziget üzemű megoldás esetén lehetőség van vagy külső szolár akkuk, vagy opcióként a napelemes tetőcserépben integrált rendelhető típusokat is fogunk forgalmazni.

Tóth Miklós és találmánya

Reálisan mikor kerülhet kereskedelmi forgalomba?

Április-május hónapban.

Mi bizakodóak vagyunk a termékkel kapcsolatban és reméljük, hogy pár hónapon belül megjelenhet a napelemes tetőcserép a háztartások legnagyobb örömére.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Nincs hozzászólás

  1. Nekem fenntartásaim vannak a hűtéssel kapcsolatban. A képeket elnézve nehezen bírom elképzelni, hogy a napelemek optimális hőmérsékleti tartományban maradnak egy intenzív, nyári napsugárzás alatt.
    Az már csak mellesleg érdekes, hogy Csefkó Pali már több, mint tíz éve levédetett ennél sokkal komolyabb, az elemi invertert cserepenként tartalmazó szabadalmat. A T. feltaláló erről mélyen hallgat….