Alig pár hónappal a már nagyon várt Model 3 sorozatgyártásának kezdete előtt a Tesla a vártnál nagyobb negyedik negyedévi veszteségről számolt be, miközben az eladásoka vártnál kedvezőbben alakultak.

Nagyobb veszteség, de kedvezőbb eladási számok a Teslánál

Alig pár hónappal a már nagyon várt Model 3 sorozatgyártásának kezdete előtt a Tesla a vártnál nagyobb negyedik negyedévi veszteségről számolt be, miközben az eladásoka vártnál kedvezőbben alakultak.

Az előzetes várakozásoktól elmaradó eredmény miatt a Tesla idén várhatóan további tőke bevonására kényszerül majd, bár Elon Musk tulajdonos azt mondta, hogy a vállalat elegendő forrásokkal rendelkezik a Model 3-as sorozatgyártásához. A Model 3-as gyártása várhatóan júliusban indul meg és a teljes kapacitást szeptemberben éri el a gyár. Musk szerint továbbra is sokan állnak sorban a foglaló befizetésére, de pontos számot nem közölt a cég eredményeit bejelentő konferenciabeszélgetésen. A Tesla azt tervezi, hogy hetente 5 ezer darabot gyárt le az új modellből még az idei negyedik negyedév kezdete előtt és 2018-ra szeretné elérni a heti 10 ezer darabos gyártási számot – áll egy, a részvényeseknek küldött tájékoztatóban. A tavalyi negyedik negyedévben rekordszámú megrendelés érkezett a Model S és a Model X kocsikra, ezekből az idei első félévben 47-50 ezer darabot szeretne leszállítani a vállalat. Az eladási számok növekedése miatt a negyedik negyedévi bevétel 2,28 milliárd dollárra ugrott az egy évvel korábbi 1,21 milliárdról, felülmúlva a cég előzetes várakozásait, amelyek 2,19 milliárd dollárról szóltak. A Tesla egy részvényre vetített vesztesége 78 centet volt a tavalyi negyedik negyedévben, ami viszont alulmúlta az előzetes elemzői várakozásokat, a részvényenkénti 69 centet. Egy évvel korábban a részvényenkénti veszteség még 2,44 dollár volt, írta az nrgreport.com.

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.