Nagy-Britannia gigantikus terveit az új szélturbina parkról

Végy száz billió fontot, egy tervet, ami 60.000 munkahelyet teremt, valamint vessen véget a további fosszilis tüzelőanyagoknak, mit kapsz?

Ezek az első lépései Nagy-Britanniának a part menti szélerőmű fejlesztése érdekében. A királyság nemrég bejelentett tervei tartalmaznak két hatalmas turbina farmot, és azt a célt tűzte ki, hogy 33 gigawattot termelnek megújuló energiából 2020-ig, amely 3000%-os növekedés a jelenlegi kapacitáshoz képest.

Két tengerparti turbina területet mutattak be nemrég, az Anglesey és a Britstol-csatornában. A szélerőműpark a Bristol-csatornában egy 15 gigawatt kapacitású szélerőmű farm, amelyet  az RWE (zöldenergia kifejlesztésével foglakozó vállalat) fejlesztett ki. A másik, amely az  Anglesey csatornában van, egy masszív 4.2 gigawattos projekt, amely az Ír-tengeren fog elhelyezkedni. Hogy jobban el lehessen képzelni, ez a szélerőmű le fog fedni 2200 négyzetkilométernyi területet! Ez durván 330 ezer focipályát jelen!

A királyságban, eddig kilenc szélerőmű farmnak lett meghatározva a pontos helye. Miután a kilenc helyszínt bemutatták, ez a projekt lesz az egyik legnagyobb, hacsak nem a legnagyobb szélerőműpark a világon ( bizonyára nem marad le a partmenti szélerőmű versenyben sem). A Greenpeace bejelentette, hogy jelenleg Nagy-Britannia vezet a tengeri szélenergia fejlesztésében, illetve a nemzet célja, hogy 2020-ra még több szélerőmű farmot létrehozzanak és működtessenek.

Ajánlott tartalom

Döntöttek: kötelezővé válik a napelemek telepítése az épületekre

Az Európai Parlament elfogadta az uniós napenergia-szabványt, amely előírja a napelemek telepítését az épületekre az EU tagállamaiban.