Nagy-Britannia: a zöld energia a jövő – növelik a beruházásokat

Egymilliárd fontot fektet a brit Zöld Befektetési Bank a partmenti szélerőművek feljesztésébe. Az állami tulajdonú pénzintézet további, hosszú távú befektetőket keres a megújuló energia alap bővítéséhez.

Májusban az Európai Bizottság engedélyezte a Green Investment Banknak, hogy a privát szektor bevonásával pénzügyi alapokat menedzseljen. Nagy-Britannia jelenleg 3,6 gigawatt energiát termel a partmenti szélfarmokon. A megújuló energiaforrásokkal évente 3 és félmillió tonnával csökkenthetné a szén-dioxid kibocsátását, ez annyit tesz, mintha másfél millió autóval kevesebb járná az utakat. A szélfarmokon termelt energiával hárommillió háztartás áramellátását látnák el. A bank jelentése szerint összesen 2014 márciusáig két és félmilliárd fontot fektettek 18 különböző környezetbarát beruházásba.

Az edinburgh-i központban azonban arról is beszámoltak, hogy a fejlesztések többsége még folyamatban van, ami eddig 5,7 milliárd font működési veszteséget okozott.

forrás: hu.euronews.com

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.