Művészi madárházak a betonrengetegben

Ilyet még biztosan senki nem látott! A dán művész, Thomas Dambo hulladékok, feleslegessé vált anyagok és tárgyak felhasználásával készít a madarak számára extra menedékeket.

A környezet védelme az ember felelőssége — hirdeti munkáival Thomas. A városban eldobott szemetekből készít menedéket a város veszélyeinek kitett madaraknak. Azt reméli, tevékenységével inspirálhatja az embereket, hogy ők is tegyenek valami jót: például azzal, hogy nem szemetelnek és nem károsítják az állatok élőhelyeit.

Az asztalosból lett művész célja, hogy visszacsalogassa a városba a madarakat azzal, hogy biztonságos búvóhelyet teremt nekik. A Happy City Birds (Boldog Városi Madarak) nevet viselő projekt Koppenhágából indult útjára, s mára a világ számos városa is felkérte már a művészt a vidám és praktikus élőhelyek elkészítésére. Szállodák és könyvtárak is csatlakoztak már a kezdeményezéshez, így több intézményt is vidám madár-lakok borítanak. A Hvalso könyvtári projekt keretében gyerekek is segítettek a művésznek megfesteni a madarak házait, ezzel egy egyedi és játékos értéket létrehozva. Thomas többféle madár menedéket talált ki, ezzel is színesítve a városok szürke betonrengetegét. Minden felületet kihasznál, számára nincs lehetetlen. Ezt bizonyítva további madárházakat mutatnánk be, melyek a világ különböző tájain várják a beköltözni vágyó madarakat.

-

-

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.