Musk: Az Apple elektromos autót fejleszt

A Tesla tulajdonosa, Elon Musk szerint nyílt titok, hogy az Apple elektromos autót fejleszt – ezzel pedig a cég riválisa lesz. Musk szerint nagyon hamar kihalnak az önvezetésre képtelen autók is. A vállalkozó a BBC-nek adott interjújában beszélt arról is, hogy a Tesla a Nissannal és a BMW-vel versenyez a legjobb elektromosautó-márka címéért, de egyelőre veszteséges.

Újabb nehézség, hogy az elmúlt hónapokban több mérnökét elvitték riválisai, a kínai Faraday Future és az Apple. Az Apple hivatalosan még nem jelentette be, hogy elektromos autón dolgozna, viszont már több, autóiparhoz köthető doménnevet is regisztrált az elmúlt hónapokban, például az apple.car-t és az apple.auto-t.

Musk szerint tök egyértelmű, hogy a cég elektromos autón dolgozik. „Nehéz elrejteni valamit, ha több ezer mérnököt veszel fel arra, hogy megcsinálja” – mondta. Viszont nem tekint veszélyként a cégre, szerinte inkább kiterjesztik majd az iparágat.

Musk víziója amúgy is az, hogy a jövőben minden autó elektromos és önvezető lesz, a vezetés pedig hobbi lesz, nem pedig szükségszerűség. A Tesla Model S volt az elmúlt évek egyik legjobban teljesítő elektromos autója. Egy szoftverfrissítéssel korlátozott önvezető üzemmódot is kapott: tarja a sávot, szabályozza a sebességet, ha más autók is vannak a közelben, és sávot is vált beavatkozás nélkül.

A hétvégi frissítéssel pedig a kocsi képes egy okostelefonos gombnyomással kiállni a garázsból, parkolóból, és a tulajdonoshoz furikázni magát. A cégvezető szerint az olcsóbb Model 3-as verzió 2017 végén jöhet.

forrás: index.hu

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.