Műgyepgyűjtő brit nő: falikertet tervez

Műfüvet gyűjt a világ minden tájáról egy textiltervező brit nő, és arra készül, hogy a mesterséges gyeppel tapétázza be otthonának legalább az egyik falát.

Marlene Little 5 év óta kezdett sajátos hobbijába, kollekciója első gyepdarabja Ausztráliából származik, bár kínai gyártmány. Immár 35 műpázsitdarabja van a világ 35 szegletéből. Az áruk eltérő, a legdrágább 6 fontba (2 ezer forint) került. Reményei szerint hamarosan összegyűlik annyi gyep, hogy ki tudja tapétázni velük birminghami lakása egyik falát, és függőleges falikertet teremthet. A mesterséges pázsitmozaik négyzeteinek ugyan mindegyike zöld, ám árnyalatukban eltérőek, jóllehet többségük kínai. Little-nek immár valóságos vadászszenvedélyévé vált a műfüvezés: amint megérkezik egy idegen országba, első dolga, hogy felmérje a műgyepkínálatot. A boltokról fotókat készít, és a vásárolt gyepnégyzetre laminálja származási igazolásként és emlékül – adta hírül a brit Metro újság.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.