Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / MSZP: a gazdaság fejlesztésének motorja a környezeti ipar
A jövő gazdaságának motorja a környezetvédelem, az energiapolitika és a klímavédelem - jelentette ki Orosz Sándor szocialista országgyűlési képviselő pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

MSZP: a gazdaság fejlesztésének motorja a környezeti ipar

A jövő gazdaságának motorja a környezetvédelem, az energiapolitika és a klímavédelem – jelentette ki Orosz Sándor szocialista országgyűlési képviselő pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Elmondta, hogy az Európai Unió energiacsomagja szerint 2020-ra 20 százalékkal kell csökkenteni a gázkibocsátást, 20 százalékkal pedig növelni kell az energiahatékonyságot és az alternatív energiák részarányát is.

Az Országgyűlés környezetvédelmi bizottságának alelnöke szerint a legrosszabb megoldás a világgazdasági válságra az, ha egy ország környezetvédelmi engedményeket ad. Kiemelte: a környezeti ipar mindig is szolgálta a befektetők profitérdekeit. Hozzátette: a környezeti ipar a szigorú környezetvédelmi követelményeket megvalósítani szándékozó innovációt is jelenti.

A környezet ügyeiben nemhogy visszalépni nem szabad, hanem előre kell lépni, mert ez jelenti a világ versenyterében a lecsúszás elkerülését – mondta. A szocialista politikus hozzátette: a kilábalásban a kiutat a fenntartható fejlődésnek megfelelő változások jelentik, a környezeti ipar dinamikus fejlődése.

Szólt arról is, hogy a fenntartható fejlődésnek megfelelő, lokális rendszereket kiépítő alternatív gazdaság és gazdaságpolitika lehet a kiút, ami a jövőt, a környezeti szempontokat, különösen a klímaváltozást, figyelembe veszi.

Orosz Sándor közölte: a szociális rendszer átalakítása azt is jelentheti, hogy a szociálisan rászorultat ezek után nem abban támogatja a kormány, hogy egyre nagyobb mennyiségben fogyasszon gázt, hanem abban, hogy korszerűsítse a fűtését.

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat éjjel 2 órakor 3 órára kell állítani. Az óraátállítás miatt változik egyes tömegközlekedési járatok menetrendje.