Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Modern, minősített passzívház lakóház Budán
Tudj meg többet: Passzívház

Modern, minősített passzívház lakóház Budán

A közelmúltban vették használatba a lakók a budapesti minősített modern passzívházat, amely a II. kerületi Törökvész utcában épült meg 2012-ben.

A háromszintes lakóépület földszinti és emeleti része képezi a termikus burkot; az épület 2013-ban megkapta a darmstadti passzívház-minősítést, tehát megfelel a szigorú energetikai követelményeknek.

A kondenzációs gázkazánnal üzemelő épület jelentős esővíz- és napenergia-hasznosítási potenciállal rendelkezik, környezettudatos anyagokkal épült meg. Az építési telekről: a modern, energiatakarékos lakóház egy elavult, lebontott ház helyén épült meg, így a zöldfelület sem csökkent, és a környezet minősége is javult. A terveket Szekér László okl. építészmérnök, minősített passzívháztervező és -oktató készítette.

-

-

-

-

Ajánlott tartalom

Jövőre is érkezhet napelemes pályázat

Jelentős szerepet kap a napenergia hasznosítása a hazai energia- és klímapolitikában a jövőben - mondta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a X. Szolár Konferencián.

Nincs hozzászólás

  1. Elfelejtették megírni a négyzetméter árat.
    Energiatakarékos házat lehet építeni magas áron, meg
    elfogadható áron is.