Mobil napelemes töltőt építettek Győrben

A 20 ezer euróból épített mobil napelemes töltőállomáson legalább két elektromos bringa is “tankolhat fel”.

Az utánfutóra épített, hat darab napelemes táblával felszerelt mobil töltőállomás az Európai Unió támogatásával útjára indított Rezipe projekt keretein belül valósult meg.

“A napelemek egyenként 250 watt teljesítményt képesek gyűjteni”

“Június közepén kezdtünk el dolgozni a feladaton, s mostanra jutottunk el oda, hogy a töltőállomás legalább két elektromos kerékpár töltését megoldja.

A napelemek egyenként 250 watt teljesítményt képesek gyűjteni, összesen pedig 1,5 kilowattot.

Egy-egy bringa maximális teltöltéséhez 400 wattra van szükség, a rendszer attól igazán gazdaságos és környezetkímélő, hogy a napelemek folyamatosan, még felhős időben képesek utánatölteni az akkumulátorokat” – mondta a kisalfold.hu-nak Kabács Zoltán, a mérnöki munkát kivitelező Meshining Engineering Kft. projektfelelőse.

A győri cég alig öt hónap alatt valósította meg a francia EXID Assistance Aux Project megbízásából a “Micron” névre hallgató, futurisztikus elektromos kisautót – részletekért kattintson ide!

Klagenfurtban is debütál a győri mobil napelemes töltő

“A mobil napelemes töltőt jövő héten bemutatjuk a Klagenfurtban rendezett Rezipe zárókonferencián. Elképzelésünk szerint a mobil töltőállomást gyakorlatban is kipróbálhatják az érdeklődők.

Tárgyalásokat folytatunk olyan szállodákkal, melyek természetvédelmi területek közelében várják vendégeiket, s népszerű kerékpárutak találhatóak a közelben.

A gyakorlati tapasztalatok kiértékelése után, komoly érdeklődés után természetesen elgondolkodunk azon, hogy a sorozatgyártásra milyen lehetőségek nyílnak” – közölte Angster Tamás, a Pannon-Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség menedzsere.

A Győrött épített mobil napelemes töltő költségvetése körülbelül 20 ezer euró (6 millió forint) volt, írja a kisalfold.hu.

Ajánlott tartalom

Mutatjuk a gazdaságos napelemes rendszert, 500 ezerért árulják!

A Zendure 500 ezer forintért árulja a napelemes rendszerét, amely az erkélyre telepíthető.