Mindenből bioműanyagot

Minden szerves háztartási és ipari hulladék felhasználható bioműanyag előállítására. A paradicsom héjától kezdve minden szerves háztartási és ipari hulladék felhasználásra kerül.

Mario Malinconico, az olasz CNR (Országos Kutatási Központ) munkatársa szerint „ az a szándékunk, hogy felhasználjuk a nem keményítő eredetű biomasszát, amely jelenleg a bioplasztik legfontosabb forrása. (Aiolus News)
Erőfeszítéseket teszünk, hogy azonosítsuk a cellulóz forrásokat, hogy olyan új molekulákat érjünk el, amelyekkel létrehozható a bioműanyag, ami tartós teljesítményű anyagot garantál” A cellulóz eredetű molekula így véget vethet azoknak a kritikáknak, amelyek szerint a keményítő privilegizált anyag az élelmiszer gyártásában, amit Malinconico cáfol , mivel „a bioműanyag gyártásában a fogyasztási keményítő használata, nevetséges mennyiségű, mindössze 0,1 %. Malinconico azonban azt is bevallja, hogy a bioplasztik nehezen helyettesítheti a hagyományos műanyagot, mert azokat tartós használatra gyártott tárgyakhoz is alkalmazzák, amelyek nehezen lehetnek előállítani bomló plasztikból”. A CNR kutatója szerint a bioműanyag és a hagyományos műanyag kapcsán foglalkozni kell a megújuló forrásokkal, mivel a műanyag két molekulája közül egyet éppen a megújuló forrásoknak köszönhetően lehet előállítani.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.