Minden, amit a Tesla Superchargerekről tudni érdemes

Itt olvashatod el pontokba szedve a program részleteit, amely minden Tesla járműre érvényesül a Supercharger töltőhálózatán!

Tesla kisokos, Tesla tulajoknak a Teslától:

A Supercharger töltőállomásokat éttermek, üzletek és hotelek közelében helyeztük el. Minden állomás több töltőpontból áll, hogy a lehető leghamarabb kelhess újra útra a Tesláddal.

Minden új Tesla járműnek díjat számítunk fel a töltésért.

Ahol lehetőség van rá, a tulajdonosok a betöltött kWh-k után fizetnek, ugyanis szerintünk ez a legigazságosabb módszer. Ahol erre nincs lehetőségünk, ott perc alapon számlázunk.

Amikor percek alapján számlázunk, két „Tiert” különböztetünk meg a teljesítmény alapján.

Tier 1-nek számít, ha kevesebb, mint 60 kW-tal töltjük az autót, Tier 2-ről pedig akkor beszélünk, ha több mint 60 kW-tal töltünk. A Tier 1 feleannyiba kerül, mint a Tier 2.

A Tier 1-es töltés kerül számlázásra abban az esetben is, ha megosztjuk a Supercharger oszlop töltését egy másik autóval.

A Tesla Superchargereknél való töltés díja régióktól eltér, és időnként változhat is. A feltüntetett ár mindenhol magába foglalja az adókat és egyéb díjakat.

A Tesla weboldalán megtalálható az országonkénti átlagárak listája, az autókban pedig minden Supercharger töltőállomás ára leolvasható a navigációból.

Bizonyos 2018 november 2-a előtt vásárolt Model S és X modellek 400 kWh-nyi évenkénti Supercharger kreditre jogosulnak. Az ezen felüli töltésért a feltüntetett ár kerül felszámolásra.

A Superchargereknél való töltés egyszerű és gyors. Csak csatlakoztasd az autód az oszlophoz, és hagyd feltölteni. A töltések automatikusan felkerülnek a Tesla Accountodba, hogy lásd, hány kreditet vagy kWh-át használtál el. A Tesla elkötelezett afelől, hogy sosem szeretne üzletet és komoly bevételi forrást kiépíteni a Supercharger programból.

Hol találhatom meg a Supercharger töltőállomásokat?

A már telepített, illetve érkező Supercharger töltőállomásokat itt találod meg. Az interaktív térkép segítségével megkeresheted a Hozzád legközelebbi töltőt.

Hogyan használhatom a Supercharger hálózatot?

Egyszerűen parkolj le, és csatlakoztasd a Supercharger oszlopon található kábelt. Az autó töltőportnál található LED-je zölden villog majd, hogy jelezze, megkezdődött a töltés. A töltés folyamatát a Tesla Appon keresztül követheted nyomon.

Hogyan tervezhetek meg egy túrát a Superchargerek segítségével?

A Teslákba beépített útvonaltervező automatikusan a Supercharger állomásokon keresztül vezet az úti célodhoz. Továbbá a navigációban fel van tüntetve az összes töltőállomás az egyszerűbb útvonaltervezéshez.

Egyáltalán nem rendelkezek ingyenes évenkénti Supercharger kredittel. Hogyan történik a töltés számlázása?

Ahogyan befejezted a töltést, automatikusan megkapod a számlát a Tesla Accountodra. A töltések részleteit szintén megkapod a felhasználói fiókodra. A korábbi töltések adatai és a számlák letölthetők az online felületről. A fizetési feltételek bővebb tájékoztatóját itt olvashatod.

Hogyan adhatok meg egy új fizetési módot, vagy változtathatok meg egy korábbit?

A Tesla Accountodban adhatsz hozzá új bankkártyákat a fiókodhoz. Ugyanitt változtathatsz meg, vagy törölhetsz korábban hozzáadott kártyákat.

A teljes cikk itt olvasható.

 

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.