Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Hibrid meghajtás / Melyek 2017 legzöldebb autói?
Tudj meg többet: Hibrid meghajtás

Melyek 2017 legzöldebb autói?

Ez a toplista természetesen nem szín, hanem környezettudatosság alapján rangsorolja a zöld járműveket.

Az American Council for an Energy-Efficient Economy (ACEEE) évről évre nyilvánosságra hoz egy toplistát, melyen az aktuálisan az utakon guruló, leginkább környezetbarát személyautók sorakoznak egymás mögött. Idén sincs ez másképp, és nem is kerülgetjük tovább a forró kását: az ACEEE szerint 2017-ben a Hyundai Ioniq Electric lett a ,,legzöldebb” személyautó, mely 64 pontot zsebelt be az értékelésen, ami új rekord. Megjegyzendő továbbá, hogy idén először fordul elő, hogy nem egy kisautó, hanem egy teljes értékű középkategóriás jármű tudhatja magának a képzeletbeli aranyérmet.

A második helyen a tavaly kijött, megnövelt akkumulátorkapacitású BMW i3 található a maga ugyancsak 64 pontos eredményével, a harmadik pedig a 62 pontot kapott Toyota Prius Eco, mely idén a legjobban teljesítő hibrid. Ezután a 62 pontos Fiat 500E, a 60 pontos Nissan Leaf, az 59 pontos Chevrolet Bolt, az 59 pontos Kia Soul Electric, az 59 pontos Toyota Prius Prime, az 58 pontos Toyota Prius C, illetve az 58 pontos Ford Focus Electric következik a sorban, írta a zoldautok.hu.

Ajánlott tartalom

Rekord szinten a hazai elektromos autó forgalomba helyezések

A negyedével csökkenő teljes piaci forgalom közepette nőtt az elektromos járművek részaránya az Európai Unióban az első negyedévben forgalomba helyezett új autók között - derül ki az európai autógyártó vállalatok szakmai képviselete, az ACEA kedden publikált jelentéséből.