Megújuló energiára állítja át a CBA 136 üzletét

A CBA csatlakozott az MVM Partner Zrt. zöldenergia programjához és a jövő év első negyedévének végéig 136 üzletében megújuló energia biztosítja majd az áramellátást – jelentette be Fodor Attila, a magyar üzletlánc kommunikációs igazgatója szerdán Budapesten a hamarosan zöld energiával működő egyik új üzletük átadásán.

Fodor Attila elmondta, az energiatakarékos megoldásokkal egy átlagos üzletben éves szinten több 100 ezer forint megtakarítás érhető el. A CBA-nak mintegy 2500 egysége, üzlete van Magyarországon, ebből 136 Príma üzlet.

A kommunikációs igazgató ismertette a társaság eddigi energiahatékonysági intézkedéseit, példaként említette, hogy a hűtők hulladékhőjét melegvíz előállítására, télen az üzlethelyiség fűtésére használják, ledes égőkre cserélik a hagyományos izzókat, és igénybe veszik az MVM Partner áramőrszolgáltatását. Ezekkel az intézkedésekkel jelentősen lehet csökkenteni az üzletek energiaköltségeit, például a ledes izzók 50 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak a hagyományos izzókhoz képest – tette hozzá.

Major György, az MVM Partner Zrt. értékesítési vezérigazgató-helyettese elmondta: az áramőr szolgáltatással átnézik az áramvételezést és javaslatot tesznek a hatékonyabb működésre. A CBA esetében 50 bolt áramfogyasztását vizsgálták meg és 80 százalékánál javasoltak energiaracionalizálást – mondta.

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki napelemes állami támogatásra pályázna idén

A kormány tervei szerint még az idén pályázatot hirdet azoknak, akik korábban háztartási méretű napelemes kiserőművet telepítettek és most szeretnének energiatárolót is feltenni.