Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Megtorpanhat az Apple autóprojektje
Tudj meg többet: Elektromos autó

Megtorpanhat az Apple autóprojektje

Két éves fejlesztőmunka után lendületét vesztheti az Apple villanyautó-projektje, miután távozik a cégtől a témagazda.

Tizenhat év munkaviszony után, személyes okokra hivatkozva távozik az Apple-től Steve Zadesky, aki az elmúlt két évben a cég automobil-fejlesztő munkacsoportját vezette. Zadesky korábban iPod és iPhone termékprojekteken is dolgozott, távozását az Apple nem kommentálta. Az elektronikai óriás soha nem jelentette be hivatalosan, hogy elektromos autó fejlesztésével foglalkozna, ellenben minden jel arra utal, hogy komolyan veszik a dolgot: a közelmúltban több tucatnyi szakembert csábítottak át autógyártóktól.

A cégvezetés 2014-ben a BMW-vel találkozott, és komoly érdeklődést mutattak az i3 lipcsei gyártóüzeme, az elektromos autó gyártási folyamata iránt, idéz bennfentes forrásokat a Reuters. Az Apple jelenleg senkivel nem folytat együttműködést ezen a téren, ám egyes források szerint ennek az az oka, hogy saját fejlesztésű típussal szeretnének próbálkozni. A cégóriás egyik legnagyobb vetélytársa, a Google már a fejlesztés végső fázisában jár saját önjáró autójával.

forrás: vezess.hu

Ajánlott tartalom

Rekord szinten a hazai elektromos autó forgalomba helyezések

A negyedével csökkenő teljes piaci forgalom közepette nőtt az elektromos járművek részaránya az Európai Unióban az első negyedévben forgalomba helyezett új autók között - derül ki az európai autógyártó vállalatok szakmai képviselete, az ACEA kedden publikált jelentéséből.