Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / CNG-LPG-LNG / Megnyílt az európai mobilitási hét
Tudj meg többet: CNG-LPG-LNG

Megnyílt az európai mobilitási hét

Megnyílt az európai mobilitási hét, a programsorozat egyik célja felhívni a figyelmet arra, hogy nem kell feltétlenül teljesen életmódot váltani, de sokszor van lehetőség sétálni, biciklizni, metróra szállni, már ezzel is sokat tehetünk a környezetért, az egészségért és a gazdaságért.

Kiss Anita kifejtette: idén rekordszámú, 210 önkormányzat jelentkezett a szeptember 16. és 22. közötti közlekedési-környezetvédelmi szemléletformáló rendezvényre, ezzel Magyarország harmadik helyen áll az Európai Unióban, csak Spanyolországban és Ausztriában több a résztvevő önkormányzat. A MÁV is aktív szereplője a programsorozatnak, a mobilitási hét időszaka alatt a forgalmijukat felmutató utasok ingyen utazhatnak a vonatokon és a kerékpárok is díjmentesen szállíthatók – emelte ki a sajtófőnök. Mindemellett a mobilitási hét rendezői azon dolgoznak, hogy ne csak egy hét szóljon a fenntartható közlekedésről – tette hozzá.

Kövessen minket FACEBOOKON is!

 

Ajánlott tartalom

Tesla Model 3 az északi sarkkörön -35 fokban is működik

Az elektromos autók nem a legjobb barátai a hideg időjárásnak, erre cáfol rá egy észak-norvégiában lakó újságíró, Thomas Nilsen.