Megnyílt az első magyar Tesla-szalon

A mai naptól nem csak egyedi import útján vásárolhatunk itthon Teslákat, hiszen az Universal Leasing Kft. jóvoltából megnyílt az első hazai Tesla-szalon Budapesten.

A Lechner Ödön fasor 1. alatt megnyílt Tesla Universal bemutatóteremben és átadópontnál az érdeklődök tesközelből, szaloni körülmények között ismerkedhetnek meg az amerikai villanyautógyártó modelljeivel, és tesztvezetések keretein belül átélhetik a bivalyerős és csúcstechnológiával teletömött villanyautók nyújtotta élményt. Minderre eddig, ilyen formában nem volt lehetőség az országban. Az Universal Leasing Kft. hosszas egyeztetés után nyitotta meg a Tesla Universal bemutatótermet, ahol a márkára vágyók minden eddiginél egyszerűbben vásárolhatnak Teslát. „A Tesla Universal kedvező finanszírozási szolgáltatásokkal várja a Tesla-vásárlókat, teljes körű segítséget nyújt a logisztikai teendőkben és elvégzi a honosításhoz és forgalomba helyezéshez kötődő feladatokat. Mindez természetesnek tűnhet egy hagyományosnak nevezhető autómárka esetében, de a Tesla egyedi online értékesítési rendszerében különösen nagy segítségnek számítanak e szolgáltatások.” A cég legalább 100 Tesla értékesítésére számít az idei évben, és már jó úton haladnak, hiszen a megnyitóra már majdnem 20 eladáson is túl vannak. Felső határt nem szabott meg az autógyártó, vagyis a Tesla Universal volumenkorlátozás nélkül rendelhet a Teslától. Ahogyan a bemutatókból kiderült, a Tesla Universal igyekszik minél több lehetőséggel kecsegtetni a Teslára vágyóknak, írta a zoldautok.hu.

„Mivel a Tesla vásárlók döntő többsége finanszírozással vásárolja meg autóját, ezért különösen nagy előnyt jelenthet az Universal Leasing Kft. által nyújtott operatív lízing, melynél hozzávetőlegesen 2 milliárd forintos hitelkerettel tud gazdálkodni a Tesla Universal. Hasonlóan népszerű lehet a 3 és 4% közötti THM-mel működő zárt végű pénzügyi lízing konstrukció, amit a hazai piacvezető gépjárműfinanszírozóval kötött, Tesla márkafinanszírozói megállapodás keretében kínál a Tesla Universal. A vezető biztosítótársaságok segítségével a finanszírozáshoz kapcsolódó feltételek is kedvezményes rendszerben kerülnek kialakításra, így már irreálisan magas biztosítási összegek sem nehezítik a hazai Tesla vásárlást. Szintén egyértelműsíthető, hogy a Teslák leendő vásárlói között nagy számban cégek szerepelnek majd, számukra pedig jelentős adókedvezményeket és leírható költségeket is jelentenek a kedvező finanszírozási konstrukciók. Az Universal Leasing a Tesla-szalon felkészítése mellett folyamatosan tárgyalt az amerikai autógyártóval egy hivatalos szervizpont megnyitásáról, és bár ez még várat magára, a cég szerint ezügyben már előrahaladott tárgyalások folynak.

Ajánlott tartalom

Házhoz mennek majd a konyhai zöld- és élelmiszerhulladékért

Szolnokon indul a konyhai zöld- és élelmiszerhulladék házhoz menő gyűjtése, a rendszert a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. és az NHSZ Zounok Zrt. működteti - közölte a MOHU termék és anyagáram vezetője pénteken Szolnokon sajtótájékoztatón.