Megkezdődik Budapest hulladékszállító autóinak korszerűsítése

A következő napokban megkezdődik a fővárosi hulladékgyűjtő géppark modernizálása, októberig 64 új gépet állít üzembe az FKF Nonprofit Zrt., mintegy 3,5 milliárd forintos beruházással – mondta el a társaság szóvivője a környei M-U-T Hungária Kft. telephelyén tartott sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Dorogi Gabriella hozzátette, a járművek nagy részét, 51 tömörítős hulladékbegyűjtő autót a M-U-T Hungária Kft. szállítja a főváros számára. Ezeken felül 10 konténerszállítót, 2 teherautót és 1 tömörítő munkagépet szerez be a társaság.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a jelenlegi járművek között található 20 évesnél idősebb, félmillió kilométert futott szerkezet. A most munkába álló célgépek EURO 6-os motorjának köszönhetően csökken a zaj és a füstkibocsátás, a géppark okozta környezetterhelés.

Az FKF Nonprofit Zrt. nemcsak új célgépeket, hanem egy útvonal-optimalizáló és szállításszervező informatikai programot is üzembe helyez októberig. Az összesen 3,5 milliárd forint értékű beruházás 93 százalékát uniós támogatásból finanszírozzák.

A társaság járművei évente 620 000 tonna anyagot gyűjtenek be, egy-egy autó havonta átlagosan 2000 kilométert tesz meg Budapesten.

Jámbor László, a M-U-T Hungária Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta, az osztrák tulajdonú cég 1990 óta dolgozik Környén. A vállalkozás itt 40 főt foglalkoztat, ezen túl Debrecenben és Miskolcon szervizállomást üzemeltetnek, összesen 25 dolgozóval. Az éves árbevétel 2014-ben elérte a 7,5 milliárd forintot.

-

Környén hulladékgyűjtő és konténerszállító járművek összeszerelését végzik, illetve itt gyártják a társaság saját fejlesztésű csatornatisztító célgépét. A telephelyen évente átlagosan 80 kukásautó, 30 csatornatisztító és 40 konténerszállító készül el.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.