Már elérhető a háztartási nagygépcsere program pályázati oldala, az Otthon Melege Program keretében hűtő- vagy fagyasztó készülék, mosó- vagy mosó-szárítógép szerezhető be a bolti árnál 25-45 ezer forinttal olcsóbban a programban résztvevő üzletekben - ezt közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdán az MTI-vel.

Megint jönnek az államilag támogatott mosógépek!

Már elérhető a háztartási nagygépcsere program pályázati oldala, az Otthon Melege Program keretében hűtő- vagy fagyasztó készülék, mosó- vagy mosó-szárítógép szerezhető be a bolti árnál 25-45 ezer forinttal olcsóbban a programban résztvevő üzletekben – ezt közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdán az MTI-vel.

A támogatási kérelmeket augusztus 7. és 28. között, régiónként eltérő időpontokban lehet majd benyújtani. A támogatás igénybevételéhez szükséges dokumentumokról, határidőkről és feltételekről a pályázati útmutató ad részletes tájékoztatást. Az információk már most hozzáférhetőek a hgcs2017.nfsi.hu oldalon. A támogatási kérelmeket régiónként eltérő időpontokban nyújthatják majd be az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyek a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton. Az NFM közleménye szerint kormány számára alapvető fontosságú, hogy olyan programokkal támogassa a magyar családokat, amelyeknek köszönhetően a háztartások energiafelhasználása érzékelhető mértékben csökken. Az Otthon Melege Programot 2014-ben indította el a kormány, ebben eddig nagyjából 23 milliárd forintnyi támogatással közel 120 ezer háztartásba kerültek új háztartási gépek.

Ajánlott tartalom

Vonzó célt jelenthetnek a falusi csokos településeken levő házak jövőre

Vonzó lokációnak számíthatnak jövőre az ingatlanpiacon a falusi csokos települések, három gyerek vállalásával akár 46 millió forint vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak a családok - közölte az ingatlan.com csütörtökön az MTI-vel.