Még zöldebb az iPhone

A mobiltelefon tartozékok gyártója, a Jivo azt a célt tűzte ki maga elé, hogy még környezettudatosabbá formálja az iPhone használatát.

A vállalat a környezetbarát Leaf (Levél) nevű termékének piacra dobását tervezi. Az új tok 100 százalékban szerves gyantából, úgynevezett eco-pure-ból készült, melyet egy szabványos TPU tokba fecskendeznek be.

A fedelet érzete és viselkedése is olyan, mint egy átlagos műanyag, vagy szilikon toknak. Viszont ha a szemétbe dobják, ötször gyorsabban bomlik le.
A Jivo sajtóközleményében az is olvasható, hogy a csomagolás is újrahasznosított anyagokból készül, melyek teljes mértékben mentesek a ragasztótól. A tokot Írországban gyártják majd – a vállalat heti 10.000 tok elkészítését reméli. A The Leaf márciusban kerül a kíváncsi nagyközönség elé. Pontos információkat egyelőre nem tudunk az áráról, de a becslések szerint 19,99 dollárt – 4000 Ft – kell majd fizetni érte.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.