November végén már 1,104 milliárd ember használt mobiltelefont Kínában - jelentette be az ipari és információtechnológiai minisztérium.

Már több mint 1,1 milliárd mobilhasználó van Kínában

November végén már 1,104 milliárd ember használt mobiltelefont Kínában – jelentette be az ipari és információtechnológiai minisztérium.

Az előző hónap adataihoz képest ez 0,9 százalékos növekedést jelent, az év első tizenegy hónapja során pedig 118 millió fővel nőtt a mobilkészüléket használók száma a kelet-ázsiai országban. Az új felhasználók száma töretlen növekedést mutat, az egymilliárdos határt februárban lépte át Kína. A statisztika szerint a lakosság 82 százaléka rendelkezik hordozható telefonnal, közülük 220 millióan használnak 3G-s szolgáltatást. A szélessávú internetet használók száma január és december között több mint 24 millió fővel nőtt, mobilinternetet 110 millióval többen használnak, mint az év elején, és így a számuk a 750 millió főt is meghaladja. Okostelefont a városi lakosság egyharmada használ, sőt, a Google és az Ipsos egy korábbi kutatásán a válaszadók 54 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a mobiltelefonja az egyik legfontosabb készülék a háztartásban, és a televízióját is előbb adná fel, mint a telefonját. A növekedés a mobilszolgáltató cégek teljesítményén is megmutatkozik: összbevételük január eleje és november vége között megközelítette a 725 milliárd jüant (25,4 ezer milliárd forint), ami 11 százalékos növekedés a tavalyi év hasonló időszakához képest. A Strategy Analytics kutatócég statisztikái szerint az idei év harmadik hónapjában Kína lett a világ elsőszámú okostelefon-piaca 24 millió értékesített készülékkel, azaz egymillió darabbal felülmúlva az Egyesült Államok forgalmát.

Ajánlott tartalom

Környezetbarát tok a Samsung Galaxy A54 5G mobilodra

A telefonok védelme már nélkülözhetetlen, hiszen napi szinten használjuk ezeket az eszközöket. Mindezek mellett a környezettudatosság is fontosabbá vált, és szerencsére a piacon egyre több a környezetbarát telefontok.