Már 280 tonna használt sütőolajat adtak le a Mol-kutaknál

Már mintegy 280 tonna használt sütőolajat gyűjtött össze a Mol a három éve indult kezdeményezésével, amellyel a lakosság környezettudatosságát szeretné ösztönözni.

A használt a sütőolajat a Mol kijelölt benzinkútjain lehet leadni, az országos begyűjtésben az olajvállalat 178 kútja vesz részt.

A begyűjtés ösztönzésére a Mol időről-időre nyereményjátékot  is indít, az idei májusi kampányban rekordmennyiségű, több mint 20 tonna használt sütőolajat adtak le az ügyfelek, ami a megszokott havi átlag háromszorosa – közölte az olajtársaság vasárnapi közleményében.

A lefolyóba öntött használt sütőzsiradék a folyóvizekbe jutva élőlények pusztulását is okozhatja, egy csepp sütőolaj akár ezer liter folyóvíz károsodásához is vezethet. A leadott zsiradékot a Mol tisztítás és feldolgozás után bioüzemanyag összetevőként használja fel, így újrahasznosított, környezetbarát termék lesz belőle.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.