Május 13-ig lehet jelentkezni energiakövetnek a MEKH pályázatán

Május 13-ig lehet jelentkezni energiakövetnek a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pályázatán – mondta el Scherer Zsolt, a hivatal szóvivője az M1 aktuális csatorna műsorában.

Az egyetemistáknak szóló pályázatra egy 45 perces energiatakarékossági óravázlattal lehet jelentkezni, a nyertesek 300 ezer forint ösztöndíjban részesülnek – tette hozzá. Elmondta: elsősorban az iskolásokkal szeretnék megismertetni az energiatakarékossági praktikákat, ezért a 2018-as nyertesek is interaktív, élményközpontú előadássokkal készülnek, amelyeket az ország különböző középiskoláiban adnak elő. Csontos Csaba, a MEKH 2017-es energiakövete szerint az akcióval hosszú távon szolgálják az energiatakarékosságot.

Ajánlott tartalom

Kísérleti üzemanyagár-statisztikát indít a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a régiós üzemanyagárak monitorozása és összehasonlíthatósága érdekében 2024. április 19-én pénteken közzéteszi új kísérleti statisztikáját. Az üzemanyagár-kísérleti statisztika alapját az Eurostat Weekly Oil Bulletin jelenti, amelynek adataiból a KSH régiós átlagárat számol a 95-ös benzin és dízelüzemanyagokra vonatkozóan - jelentette be szerdán a KSH.