Majdnem minden pályázó megkapja a pénzt új hűtőre

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az otthon melege program hűtő- és fagyasztógép csere legutóbbi lezárt pályázatának 500 millió forint eredeti keretét 1 milliárd forinttal 1,5 milliárd forintra emelte – írja az MTI Szabó Zsolt NFM-államtitkár sajtótájékoztatója alapján.

A fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár elmondta, a keretemelés révén valamennyi sikeres pályázó támogató okiratot fog kapni. Tájékoztatása szerint az otthon melege program hűtő- és fagyasztócsere legutóbbi pályázatára mintegy 46 ezer jelentkezés érkezett több mint 1,5 milliárd forint támogatási igényre.

A családi házak energiahatékonysági korszerűsítésére a pályázatot 2016 augusztus 15-én, hétfőn 8 órától lehet beadni, a pályázat 5 milliárd forint kerettel indul, de igyekeznek pénzügyileg követni az igényeket.

Ajánlott tartalom

Megkezdték a 800 kilométeres, keleti gázellátó rendszer kiépítését

Megkezdte a Szibéria ereje és a Szahalin-Habarovszk-Vlagyivosztok gázvezeték összekötését a Gazprom a több mint 800 kilométereres Belogorszk-Habarovszk szakasz építésével - közölte az orosz állami gázvállalat csütörtökön a Telegram-csatornáján.