Magyar LED lámpatestekkel éled újjá éjszakánként Balatonfüred

Nappali szépségében tündököl az éjszakai Balatonfüred a város korszerűsített közvilágításának köszönhetően. Balatonfüred önkormányzata a GE Fényforrás Üzletágának modern LED lámpatesteivel váltotta fel az elavult közvilágítási hálózatot, ami nem csupán sosem látott esztétikai élményt nyújt, de hozzájárul a biztonságosabb közlekedéshez is.

A több mint fele részben Magyarországon gyártott kültéri világítótestek használatával a város 55 százalékot meghaladó energia-megtakarítást ér el. Az európai uniós forrásból támogatott korszerűsítési programban 1325 darab modern, energiatakarékos, környezetkímélő és alacsony üzemeltetési költségű LED lámpatestet helyeztek ki Balatonfüreden. A város turisztikai és kulturális köztéri eseményeit idén nyártól a GE LED világítása teszi még hangulatosabbá, amelyek közül 675 darab Okapi LED lámpatest a vállalat nagykanizsai üzemében készült.

A kültéri LED lámpatestek a költségek csökkentése mellett nagymértékben javítják a településen élők életminőségét. Az új világítás színhűségével kiemeli a város éjszakai szépségét, ezáltal Balatonfüred még vonzóbb turisztikai célponttá válik. Az utcákon felszerelt lámpatestek nem csupán különleges esztétikai élményt nyújtanak, de hozzájárulnak a biztonságosabb közlekedéshez is. Az irányított fényű LED-ek kizárólag a szükséges területre vetik a fényt, így nem tapasztalható a korábbi világítási rendszerek által kibocsátott, a lakásokba is bevilágító szórt fény zavaró hatása.

-

„A nyári turistaszezon kezdetére sikeresen korszerűsítettük Balatonfüred közvilágítási hálózatát, ami maximálisan alkalmazkodik Balatonfüred igényeihez. A GE LED lámpatesteknek köszönhetően városunk szépsége éjszaka is élvezhető” – nyilatkozta Dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere.

„Büszkeség számunkra, hogy hazai kültéri LED lámpatestek ékesítik Balatonfüred köztereit” – mondta Hutter Iván, a GE Fényforrás üzletágának európai, közel-keleti és afrikai közvilágítási üzletfejlesztési igazgatója.  „A közvilágítás az egyik kiemelt terület, ahol az önkormányzatok költségmegtakarítást érhetnek el, ugyanakkor jelentős mértékben hozzájárulhatnak a fenntartható fejlődés biztosításához.”

A GE Fényforrás üzletága 5 magyar városban 6 gyárral van jelen. EMEA régiós központja és Globális Technológiai Központja is Budapesten található. Az üzletág több mint 6000 embert foglalkoztat Magyarországon.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.