Kezdőlap / Technológiák / Szórakoztatóelektronika / Luxus a javából – Mini lakóautó elektromopedhez
Tudj meg többet: TV

Luxus a javából – Mini lakóautó elektromopedhez

Unja a sorban állást és a várakozást? A megoldás a brit fejlesztésű QTvan, a világ legkisebb és legzöldebb lakóautója, melyben egy TV, egy ágy és teakészítési alkalmatosságok kaptak helyet.

Az angol humorral fűszerezett eszköz az Environmental Transport Association, a zöld járművek biztosításával foglalkozó vállalat marketing csalija, mellyel az elektromoped használók figyelmét szeretnék felkelteni.
Az ötletet a királyi esküvő alatt felgyülemlett hosszú, tömött sorok enyhítése ihlette. Minden megtalálható benne, amire egy igazi angolnak szüksége lehet; kényelem, szórakozás, és tea. Ha az apró lakóautót a moped után köti az ember, soha nem eshet kétségbe, ha valahol várakoznia kell, kellemesen töltheti idejét. Mindemellett kempingezésnél is alkalmas lehet.


A QTvan ára 5500 font, vagyis 1,7 millió forint, mely tartalmazza a lakórész teljes felszereltségét is, egy ágyat, egy 19 colos HD TV-t, rádiót, és a tea elkészítéséhez szükséges eszközöket. Az elektromoped 24 voltos akkumulátora teljesen feltöltött állapotban 50 km-t bír ki, és maximum sebessége 9,6 km/h. Ami ebbe az árba nem tartozik bele, az a felszerelhető napelem, mely a hűvösebb időkben is gondoskodik a kellemes melegről a QTvan belsejében.

Ajánlott tartalom

Az északi sarkkörön túl épül a világ legnagyobb adatközpontja

A Kolos nevű amerikai–norvég cég nyilvánosságra hozta terveit a világ legnagyobb adatközpontjának megépítéséről – írja a BBC.