Hatalmas sikerként értékelheti az orosz Gazprom gázexportőr-monopólium, hogy Franciaország kitiltja a cseppfolyósított földgázt a piacáról - írta a Russia Beyond The Headlines.

Orosz csapás az USA-ra

Hatalmas sikerként értékelheti az orosz Gazprom gázexportőr-monopólium, hogy Franciaország kitiltja a cseppfolyósított földgázt a piacáról – írta a Russia Beyond The Headlines.

A francia energetikai minisztérium bejelentése szerint a párizsi kormány arra készül, hogy betiltsa az amerikai cseppfolyósított földgáz (lng) importját – jelentette be a Reuters. A döntés oka az lenne, hogy az lng mintegy 40 százaléknyi palagázt tartalmaz, amelynek termelését 2011. július 1-je óta betiltották Franciaországban. A mostani javaslat értelmében a tilalmat kiterjesztenék az importra is. Két francia vállalat, az EdF és az Engie korábban leszerződött az amerikai gáz behozatalára, az első szállítmányoknak 2016 nyarán kellett volna megérkezniük. Orosz szakértők szerint a francia döntés megerősíti az orosz gáztársaságok helyzetét.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.