Lezárhatják az ingyen hiteles napelemes pályázatot?

Az Európai Unió a koronavírus okozta helyzetre való tekintettel 2020.03.13-án engedélyt adott tagországai számára, hogy maximális rugalmassággal kezeljék az állami támogatási és költségvetési költekezési szabályokat.

Ez igen nagy változás! Az Uniós pályázati rendszer végigfuttatása helyett a tagállamok kezébe adják a pénzt, hogy arra költsék, amire most a leginkább szükség van rövid távon. Mit jelent ez? Azt, hogy a még fel nem használt támogatási összegeket igény szerint átcsoportosíthatják.  Miért fontos ez az információ az Ön számára? Azért, mert a „Napelemes pályázat” (GINOP-8.4.1/A-17 Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel), amelynek segítségével háztartások ezrei jutottak eddig saját szolár rendszerhez, szintén EU-pályázat, amire Magyarországon összesen 105,2 milliárd forintot különítettek el. A rendelkezés következtében bármikor veszélybe kerülhet a napelemes rendszerek támogatására szánt keretösszeg!

Hogyan tovább?

Ha saját napelemes rendszere megvalósításában pályázati támogatásban gondolkodik, ne halogassa tovább a kezdő lépést.

Miért fontos a pályázat mielőbbi beadása?

Az eddigi tapasztalatok szerint a beadott pályázatokra az esetleges támogatási befagyasztások vagy lezárások nincsenek kihatással.

A vidéki lakosság a támogatása a GINOP-8.4.1/A-17 kódszámú és „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című programból valósul meg. Rengeteg téves információ kering arról, hogy a magyarországi lakosság számára már nem elérhető a Magyar Fejlesztési Bank által nyújtott 0%-os hitelprogram (MFB0), mely lehetőséget teremtett megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek kialakítására. Ez az információ pedig nem teljesen igaz! Ettől a lehetőségtől csupán a Közép-magyarországi régióban élők estek el, ugyanis 2019. október 17-én felfüggesztésre került a VEKOP-5.2.1-17 „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” pályázati kérelmek befogadása az MFB Pontokon. Így azon Pest megyei lakosok, akik a napelemes rendszer megvásárlását MFB hitel felvételével tervezték már elestek ettől a lehetőségtől.

Ajánlott tartalom

Mutatjuk a gazdaságos napelemes rendszert, 500 ezerért árulják!

A Zendure 500 ezer forintért árulja a napelemes rendszerét, amely az erkélyre telepíthető.