Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Lezárhatják az ingyen hiteles napelemes pályázatot?
Tudj meg többet: Napenergia

Lezárhatják az ingyen hiteles napelemes pályázatot?

Az Európai Unió a koronavírus okozta helyzetre való tekintettel 2020.03.13-án engedélyt adott tagországai számára, hogy maximális rugalmassággal kezeljék az állami támogatási és költségvetési költekezési szabályokat.

Ez igen nagy változás! Az Uniós pályázati rendszer végigfuttatása helyett a tagállamok kezébe adják a pénzt, hogy arra költsék, amire most a leginkább szükség van rövid távon. Mit jelent ez? Azt, hogy a még fel nem használt támogatási összegeket igény szerint átcsoportosíthatják.  Miért fontos ez az információ az Ön számára? Azért, mert a „Napelemes pályázat” (GINOP-8.4.1/A-17 Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel), amelynek segítségével háztartások ezrei jutottak eddig saját szolár rendszerhez, szintén EU-pályázat, amire Magyarországon összesen 105,2 milliárd forintot különítettek el. A rendelkezés következtében bármikor veszélybe kerülhet a napelemes rendszerek támogatására szánt keretösszeg!

Hogyan tovább?

Ha saját napelemes rendszere megvalósításában pályázati támogatásban gondolkodik, ne halogassa tovább a kezdő lépést.

Miért fontos a pályázat mielőbbi beadása?

Az eddigi tapasztalatok szerint a beadott pályázatokra az esetleges támogatási befagyasztások vagy lezárások nincsenek kihatással.

A vidéki lakosság a támogatása a GINOP-8.4.1/A-17 kódszámú és „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című programból valósul meg. Rengeteg téves információ kering arról, hogy a magyarországi lakosság számára már nem elérhető a Magyar Fejlesztési Bank által nyújtott 0%-os hitelprogram (MFB0), mely lehetőséget teremtett megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek kialakítására. Ez az információ pedig nem teljesen igaz! Ettől a lehetőségtől csupán a Közép-magyarországi régióban élők estek el, ugyanis 2019. október 17-én felfüggesztésre került a VEKOP-5.2.1-17 „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” pályázati kérelmek befogadása az MFB Pontokon. Így azon Pest megyei lakosok, akik a napelemes rendszer megvásárlását MFB hitel felvételével tervezték már elestek ettől a lehetőségtől.

0 Ft-os villanyszámla, egyszerűen. Kérjen itt ajánlatot napelemes rendszerre. 15 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot kap. (x)

Ajánlott tartalom

Ingyen telepítenek napelemes rendszereket az olasz háztartások

Az olasz kormány 55 milliárd eurót (60 milliárd USD) különített el az Újraindítási rendeleten keresztül, Gazdasági Ösztönöző Intézkedések formájában megvalósuló ösztönzések céljára, hogy segítse az ország gazdaságának a Covid-19 miatti leállítás utáni lassú helyreállítását.