Leonardo DiCaprio végre díjat kapott

A davosi Világgazdasági Fórum (WEF) Crystal Award elnevezésű díjával tüntették ki Leonardo DiCaprio amerikai színészt, a környezetvédelem támogatásáért.

A színész Leonardo DiCaprio Foundation nevű alapítványával 1998 óta 30 millió dollárral 70 innovatív ökológiai projektet támogatott a világ 40 országában, főleg a világtengerek és a veszélyeztetett fajok védelmében – hangzott az indoklás.

A filmsztár további 15 millió dollár adományt jelentette be a svájci alpesi üdülőhelyen a kedd esti gálán, amelyen rajta kívül Crystal Awarddal ismerték el Will.i.am amerikai rappert, producert, Olafur Eliasson dán-izlandi képző- és installációművészt és Jao Csen kínai színésznőt is, írja az MTI.

Köszönőbeszédében DiCaprio azzal vádolta a “destruktív rendszer fennmaradásában anyagilag érdekelt vállalatokat”, hogy tagadják a klímaváltozást, sőt eltussolják annak bizonyítékait.

Ajánlott tartalom

Kiemelt segítséget kap három vármegye a zöld átálláshoz

A Környezeti és energiahatékonysági operatív program plusz (Kehop plusz) forrásaiból mintegy 110 milliárd forint jut a három leginkább környezetszennyező gazdaságú vármegye zöld átállásának kiemelt támogatására - jelentette be a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közlekedési, környezeti és energiahatékonysági fejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kedden Egerben.