Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Lejár az energetikai audithoz szükséges regisztráció

Lejár az energetikai audithoz szükséges regisztráció

Még pár napig regisztrálhatnak az energetikai auditálásra kötelezett nagyvállalatok a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) honlapján – közölte a hivatal az MTI-vel.

Megjegyezték: a törvény szerint alapvetően minden év június 30-ig kötelesek regisztrálni a nagyvállalatok, első alkalommal azonban kivételesen a határidő 2016. január 20. A regisztrációhoz szükséges formanyomtatvány szerdától letölthető a MEKH honlapjáról.

A hivatal emlékeztetett, hogy az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény értelmében az idei évtől minden nagyvállalat köteles négyévente energetikai auditálást végezni. A jogszabály megalkotásakor kiemelt szempont volt az energiaellátás és -felhasználás hatékonyságának biztosítása, az energiafogyasztók költségeinek csökkentése, a környezeti erőforrások megóvása a jövő nemzedékek számára.

A tavaly elfogadott törvény meghatározza az energetikai auditálás szabályait, valamint, hogy milyen feltételekkel végezhető ez a tevékenység. Korábbi tájékoztatás szerint nagyvállalatnak az a szervezet minősül, amely 250 munkavállalónál többet foglalkoztat, vagy amelynek éves forgalma meghaladja az 50 millió eurót vagy mérlegfőösszege a 43 millió eurót.

Ajánlott tartalom

Melyik tech cég veszi a legtöbb megújuló energiát?

Szakmai berkekben aligha meglepő a válasz: a techóriások képezik legnagyobb vásárlóerőt.