Lehet pályázni társasház felújításra

Az Otthon melege program társasház-felújítási alprogramjában április 30-tól lehet pályázni az 5-60 lakásos társasházak energiahatékonysági támogatására. A tízmilliárdos keretösszegű pályázatban húszezer lakás újulhat meg.

A tízmilliárd forintos kerettel, 50 százalékos támogatási intenzitással elindult alprogramban az 1946 után épült, 2006. december 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkező, távfűtéssel, házközponti fűtéssel vagy lakásonkénti egyedi fűtéssel rendelkező lakóépületek tulajdonosi közösségei igényelhetnek támogatást. Az épületenergetikai beruházásoknak köszönhetően várhatóan 20 ezer lakás újulhat meg.

A támogatást egyebek mellett a lakások, lépcsőházak és egyéb közös fűtött helyiségek külső nyílászáróinak cseréjére, az épület valamennyi homlokzatának teljes hőszigetelésére, épületgépészeti rendszerek energia-megtakarítást eredményező felújítására és megújuló energiafelhasználás kialakítására lehet támogatást igényelni.

Az NFM közleménye szerint az állami támogatás mértéke – a megvalósítandó fejlesztéstől függően – az energetikai tanúsítvánnyal igazolt minden megtakarított széndioxid egységre 750-950 forint közötti összeg. Az elnyerhető támogatás azonban nem haladhatja meg az elszámolható költségek 50 százalékát – írják.

Pályázatot 2015. április 30-tól a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújthatnak be a www.magyarorszag.hu kormányzati portálon ügyfélkapus regisztrációval rendelkező társasházak, lakásszövetkezetek, kizárólag elektronikus formában, a www.zfr-th-2015.nfsi.hu pályázati rendszeren keresztül.

Az Otthon melege program korábban meghirdetett alprogramjainak már több mint 95 százaléka részesült támogatásban, így több mint 27 ezer család otthonában valósulhatnak meg energiahatékonyságot eredményező beruházások – írja az NFM.

forrás: piacesprofit.hu

Ajánlott tartalom

Ismét lehet pályázni a napelemes támogatásra

Az elutasított pályázatok hátterében téves feltételezés állt, miszerint az adószámmal rendelkező magánszemélyek által megjelölt ingatlanokban gazdasági tevékenység zajlik. A bejelentés azután történt, hogy sorra utasították el az ilyen pályázatokat, ellentétben a kiírásban foglaltakkal.

Nincs hozzászólás

  1. mikor lehet végre a 64 lakásos társasházaknak is pályázni?????