Lehet napelemünk? A Google megmondja!

Egyelőre csak az USA-ban érhető el a cég azon szolgáltatása, amely kideríti, hogy házunk alkalmas-e a napenergia befogadására.

Egy friss videó szerint a Google új projekttel kívánja alátámasztani a cég tiszta energia iránti elkötelezettségét. A „Project Sunroof” (Napfénytető Terv) a Google Maps adatai alapján világosítaná fel az embereket, hogy alkalmas –e a házuk a napelemek beépítésére, és ha igen, hová is fordulhatnak mind ennek megvalósításához.

A Project Sunroof új honlapján felkereshetjük a házunkat, és kideríthetjük, hogy a tetején kivitelezhető –e a napkollektorok installációja. Az oldalon először a Google Maps-ben meg kell adni a címünket. A honlap ezt követően a helyszín adatai, a Street View és bizonyos műholdas képek alapján kiszámítja a házunk tetejének alakját, a rá beérkező napsugarak mennyiségét, illetve a környező fák és épületek árnyékolásából fakadó hatásokat. A program még a közelünkben található, napelemek felszerelésével foglalkozó vállalkozásokról is tájékoztat bennünket.

http://www.gyartastrend.hu/

Ajánlott tartalom

Csökkent a gázfogyasztás a fűtési szezonban

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon. A tájékoztatás szerint a nagyarányú megtakarítást hozó előző fűtési szezonhoz képest több mint negyedmilliárd köbméterrel, 4,3 százalékkal volt alacsonyabb a gázfelhasználás.