Légszennyezési térképeket készítettek

A légszennyezés legfőbb “mozgó” forrásait, így a közlekedést és a repülést első alkalommal bemutató online térképeket tett közzé az Európai Bizottság és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség.

A 32 térképből álló új sorozat jól azonosíthatóan megmutatja az egyes szennyező anyagok, például a nitrogén-oxidok és a szálló por kibocsátásának helyét. A http://prtr.ec.europa.eu/DiffuseSourcesAir.aspx honlapon látható térképek kiegészítik az egyes ipari létesítmények szennyezést rögzítő Európai Szennyezőanyag-kibocsátási és Hulladékszállítási Nyilvántartást. A sorozat 5 kilométeres felbontással mutatja be a szennyezőanyagok kibocsátásának helyét. A térképek a nitrogén-oxidokra, a kén-oxidokra, a szén-monoxidra, az ammóniára és a szálló porra vonatkozó részleteket tartalmaznak.

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.