Legálisan hordják a zsebükben a füvet

Kellemetlen lehet, ha elkap egy kiadós zivatar. Egy japán származású, Los Angelesben élő divattervező azonban összeköti a kellemeset a hasznossal.

A Wrk-shp „élő” esőkabátja véd a megázás ellen, miközben növények élőhelye is. Airi Isoda divattervező hölgy a fenntartható építészetben használatos „lélegző” falakból merítette ötletét. „Gondoltam, miért ne lehetne növények öntözésére használni a vizet, ha már úgyis kint vagyunk, és elázunk?”- nyilatkozta Isoda. A kabát a falak páraáteresztésének növeléséhez használt anyagból, tyvekből készült, az origami technikával hajtogatott zsebekbe pedig igazi fűmag került. Isoda tyvekből készült esőkabátja azonban nem is olyan meglepő a szakma számára, ugyanis több divattervező is alkotott már a légáteresztő anyagból ruhákat, táskákat, cipőket. A ruhadarab a Wrk-shp öszi-téli kollekciójának része, melyet hivatalosan júliusban tesznek majd közzé. Érdemes utánanézni a többi különleges fenntartható ruhadarabnak is!

wrk-shp

wrk-shp

wrk-shp

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.