Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Lansing napernyős töltőállomása
Tudj meg többet: Elektromos autó

Lansing napernyős töltőállomása

Az amerikai Michigan államban fekvő Lansing város a Föld napját egy olyan 5 kW-os „napernyő” felállításával ünnepelte az egyik piacnál, amely töltőállomásként szolgálhat elektromos járműveknek. A „napernyő” tervét a kanadai Renewz fejlesztette ki, a töltőket az Eaton, a napelemeket a Silfab Americas. Mindehhez LED világítás és látható jelzések járulnak az ernyő tetején és oldalain.

A tető aluminium-szerkezete teljesen vízálló és úgy tervezték, hogy se szél, se hó, se földrengés ne tudjon kárt tenni benne. Felállítása gyors, mert nem kell hozzá alapokat ásni, nehezékes építésének köszönhetően. A töltőállomás napelemekkel működik. Egyelőre arra elegendő az általa generált energia, hogy itt töltsék fel a helyi víz- és áramszolgáltató, a Lansing Board of Water and Light autóparkját. A „napernyő” több mint 115 tonnával csökkenti a város üvegházhatást kiváltó gázkibocsátását és 482.800 kilométerrel növeli a „zöld közlekedés” útját, írja az energiacentrum.com.

Ajánlott tartalom

Csúszot döntött a napenergia termelés Magyarországon a hétvégén

A megújuló energiaforrások termelésében több csúcs is megdőlt a hétvégén Magyarországon. Az Energiaklub számításai szerint különösen nagy szerep jutott a napenergiának.