A biztonságos közlekedés és a rendezett utcakép érdekében a február elsejétől, szombattól közterület-használati engedélyhez köti az elektromos rollerek parkoltatását Terézváros - közölte a VI. kerületi önkormányzat az MTI-vel.

Közterület-használati engedélyhez kötötte az elektromos rollerek utcai tárolását Terézváros

A biztonságos közlekedés és a rendezett utcakép érdekében a február elsejétől, szombattól közterület-használati engedélyhez köti az elektromos rollerek parkoltatását Terézváros – közölte a VI. kerületi önkormányzat az MTI-vel.

Az elektromos rollerek gyakran hevernek a közlekedést akadályozva a járda közepén, úttesten, a házak bejáratánál. A rollerezők, vagy a járdán kerülgetik a gyalogosokat – ami a Belügyminisztérium szerint szabálytalan – vagy saját magukat is veszélyeztetik az úttesten, az autók között. A VI. kerületben a rendkívül szűk utcák miatt, a biztonságos rollerezés feltételei nem adottak – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. Mint írták, az elektromos rollert ma Budapesten elsősorban nem a városban élők veszik igénybe az autókat kiváltva, hanem a turisták használják a közösségi közlekedés és a gyaloglás helyett. “Ráadásul az elektromos rollereket üzemeltető cégek úgy veszik igénybe a kerület köztereit, hogy semmivel nem kompenzálják az okozott károkat, nem adnak vissza semmit a kerületben élőknek” – fogalmaztak.
Mindezért Terézváros képviselő-testülete legutóbbi ülésén döntött az engedélyeztetési kötelezettségről.

Ajánlott tartalom

Februárban csaknem kétszer annyian béreltek MOL Bubit, mint egy évvel ezelőtt

A februári jó időjárás miatt csaknem kétszer annyian béreltek MOL Bubit, mint az előző év azonos időszakában - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.